AÇAI BERRY

Açai využijí nejen lidé, kteří drží redukční dietu, ale zejména ti, kteří se aktivně zajímají o své zdraví a chtějí dát svému tělu veškeré potřebné látky pro správné fungování organismu.

 

AÇAI se používá u:

    • u oslabených jedinců náchylných k bakteriálním a virovým onemocnění
    • při psychické a fyzické zátěžiu diabetiků jako prevence diabetické retinopatie
    • při únavě očí a přispívá k zlepšení ostrosti vidění - zlepšuje regeneraci očního barviva a tím se podílí na zlepšení nočního vidění
    • ke snižení a stabilizaci krevního tlaku - působí vasodilatačně a zlepšuje elasticitu cévu diabetu I. a II.typu působí svou antioxidační aktivitou proti blokaci periferních receptorů
    • rozšířené použití je v nutriční výživě
    • slouží proti stárnutí, buněčnému poškození a předčasnému stárnutí (jednou z hlavních příčin stárnutí je, že organismus není schopen sám se zbavit všech toxinů a odpadních látek - různé škodliviny, oxidační stres, sluneční záření, znečišťující látky, pesticidy, cigaretový kouř, atd.)
    • napomáhá při zažívacím procesu
    • pomáhá udržovat v těle rovnováhu cholesterolu
    • zvyšuje svalovou aktivitu, zvyšuje pružnost svalů
    • je bohatým zdrojem antioxidantů a energie
    • obsahuje vysoké množství vitamínu C, nenasycených tuků, vlákniny, proteinů, minerálů
    • pomáhá udržet kardiovaskulární systém v dobré kondici
    • je doporučováno také při dietních (i redukčních) režimech pro svou bohatost a sytost
    • posiluje imunitní systém
    • pomáhá absorbovat cholesterol

Co je acai

    • Açai je štíhlá palma, která dorůstá do výšky 15 až 25 m.
    • Plody jsou velké 1 - 2 cm v průměru, rostoucí v trsech
    • Nezralé plody jsou zelené barvy a při dozrávání je barva tmavě purpurová - připomínající chutí a vůní lesní plody
    • Palma roste pomalu - plody produkuje jednou za 4-5 let, přirozeným prostředím je stinný deštný prales či záplavová území

Açaí palma je členem rodu Euterpe, který obsahuje 8 druhů palem rostoucích v tropické Střední a Jižní Americe, od Belize na jihu Brazílie a Peru, roste především v záplavových oblastech a bažinách.

Açaí rychle roste, a je pěstována převážně pro sklizeň plodů - v posledních letech poptávka po tomto ovoci celosvětově stoupla zejména kvůli blahodárným vlastnostem na lidský organismus.

Další jména používaná pro toto ovoce: Acai, açaí, acaí, Asai, Ashai, Assai, Cabbage Palm, Cansin, Jicara, Juçara, Manac, Manaka, Manicole, Marroke,, Palmito, Prasara, Yisara, Ungurahua, Pinot, Wapoe, Guasai, Hasabis, Naidí, Palisade Pine, Saké, Uassi, Wasei, Yuyu Chonta, Acaizero, acaí-do-Pará, Hausaí, huai.  

Nutriční obsah sušeného ovoce

Prášek ze sušeného ovoce (ne koncentrát) obsahuje (na 100 g extraktu):