Acai berry mrazem sušený prášek
Detailní popis produktu
Máme rádi příběhy našich produktů a tak jsme poprosili našeho farmáře o fotografie z jejich bio farmy. Nachází se v peruánských horách amazonského pralesa.
Proces sklizně:
Proces máčení: tímto procesem se z ovoce odstraní hrubé nečistoty, zároveň se odstraní lístky sklizené spolu s ovocem.
Sušení mrazem a mletí / proces lyofilizace. Zmrazení sušením a lyofilizace jsou synonymem. Jde o proces odstraňování vody, který se obvykle používá k ochraně materiálů podléhajících zkáze, k prodloužení doby použitelnosti nebo k větší výhodnosti materiálu pro přepravu. Ovoce se zmrazí, sníží se tlak a lehce zahřeje, aby se zmražená voda v materiálu mohla vypařit, sublimovat.
Celý proces:
1) primární fáze mražení. Jde o nejkritičtější fázi celého procesu, ve chvíli, kdy se postupuje správně, může se celý proces vypařování vody zrychlit až o 30%
Mražení musí být prováděno rychle, aby nedošlo k poškození buněčné struktury.
2) fáze sušení, sublimace: pomalu se zvyšuje teplota a snižuje tlak tak, aby mohly zmražené krystaly růst a voda mohla sublimovat. V této fázi se odstraňuje asi 95% vody z materiálu. Jde o velmi dlouhý proces, protože příliš mnoho tepla by mohlo změnit strukturu materiálu, zničit vitamíny a minerály, které jsou v ovoci obsažené.
Většinu materiálů lze vysušit na 1-5% zbytkové vlhkosti.
Finální produkce: balení a odesílání za námi do České republiky. My pak rozdělujeme produkci do jednotlivých balení po 100g, můžeme však dodat i 500g, 1kg, 10kg balení. Po velkoobchodní dohodě samozřejmě více.